Hoe kom ik hoger in Google?

Dit blog over webhosting voor website wordt momenteel niet bijgehouden.

Wil je weten hoe jouw website hoog op Google kan komen te staan? Ga dan naar Get Found Online en gebruik de gratis tips en informatieve artikelen om hoger in Google te komen met je website.

Als je geld wilt verdienen met je website,
ga dan naar Geld Verdienen Op Internet Forum, een forum over online geld verdienen

eigen website maken

dinsdag 17 augustus 2010

Hoe website publiceren zonder hosting?

Hoe website online publiceren zonder hosting?

Is het überhaupt wel mogelijk om een website of een enkele webpagina met weinig plaatjes zonder webhosting online te zetten zodat hij voor de hele wereld te zien is?

Nee helaas!

Dat is helaas niet mogelijk. Elke website moet namelijk ergens worden gehost.
Het hosten van een website houdt in dat alle pagina's waaruit de website bestaat op een webserver worden geladen. U als gebruiker kunt een deel van de webserver huren door een webruimte pakket te kopen - een webhosting pakket. Dit pakket bevat een aantal MB ruimte om uw website op de server te plaatsen. In feite huurt u ruimte in op de wevserver. Een website moet hosting hebben om hem te kunnen laten zien aan de buitenwereld. Webhosting slechts 1,25 p/mnd.

Wilt u echter niet betalen voor hosting of is er een andere reden dat u geen web hosting pakket wilt kopen - dan kunt u altijd gebruik maken van websites als Blogger.com - die ik nu ook gebruik. U bevindt zich nu namelijk ook op een Blogger.com blog nu u dit artikel aan het lezen bent. Wilt u ook zo'n gratis blogger website, ga dan naar www.Blogger.com

Tip 1:
Een Blogger blog is een blog-website. U kunt heel gemakkelijk een account aanmaken en betalen voor hosting is niet nodig. De website zal door Google gratis voor u worden gehost op Google's web servers. Houdt uw creditcard dus maar in uw zak. Gratis hosting voor iedereen!

Enige minpuntje is dat u verplicht bent om gebruik te maken van de software van Blogger zelf. Het is dus niet mogelijk om bestanden naar Blogger te uploaden, althans geen website bestanden. U kunt niet uw eigen website gratis op Blogger hosten.

Tip 2:
Ga ook eens na of u bij uw internetprovider gebruik kunt maken van free hosting. Vaak ontvangt u bij uw internetabonnement (bijvoorbeeld bij UPC en Ziggo) een aantal MB's ruimte om een homepage te hosten.
Zo kunt u dus ook gratis een homepage hosten.

Wellicht kunt u via uw internetprovider wél een aantal eigen webpagina's op de webserver plaatsen, maar daar ben ik niet zeker van. Iemand die weet of dat kan? Laat het hieronder weten in de reacties. Neem nu contact op met uw internet provider voor gebruik van eigen webspace.

Tip 3:
http://www.webs.com - ook een goede plek waar u uw eigen gratis website kunt maken zonder voor webhosting te hoeven betalen. U kunt uw website met een paar drukken op de knop publiceren. Hoe u dat kunt doen en hoe u uw website kunt maken op webs.com leest u uiteraard op de website zelf. Er zijn veel mogelijkheden m.b.t. de indeling van uw website. U kunt het allemaal precies zo neerzetten als u wilt. Fijn!

Elke website moet dus ergens worden onderbracht. Zonder hosting kan uw website simpelweg niet online zichtbaar worden gemaakt. Het is wel mogelijk om onder de kosten van een hostingpakket uit te komen door gebruik te maken van "free hosting" sites, de webspace bij uw internetprovider of op Blogger een blog te starten.

Hoe kunt u uw website op internet publiceren - hoe doen?

Succes met het publiceren van uw website!

Lees ook:


- Goedkope strato webhosting

6 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het delen van nuttige tips over web hosting oplossingen. Kiezen voor een betaalbare web hosting service provider dat ook betrouwbaar is dat biedt eenvoudig te gebruiken oplossing is moeilijk deze dagen. Waardevolle tips hosting ....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je geeft nogal misleidende informatie. Het is natuurlijk wel degelijk mogelijk een website online te zetten zonder tussenkomst van een webhostingbedrijf. Niets weerhoud je thuis een webserver in te richten compleet met Mysql database, een CMS, terabytes aan afbeeldingen en filmpjes.... Of je het moet willen is een andere vraag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Anoniem,
    Mijn weblog is gericht op beginners in gedachte. Ik denk niet dat een beginner die nog onvoldoende kennis heeft van de "webhosting" materie zelf thuis een webserver zou kunnen opzetten. Daarom heb ik deze methode (nog) niet besproken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Via google sites kun je, je foto's/ video's uploaden, en met een beetje html kennis kun je op die manier je blog omtoveren in een echte website;)

    zie voor een voorbeeld www.creative-fresh-design.tk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kunt absoluut een een eigen website draaien zonder webhostings paket. Ik bedoel dan niet een gratis blog, maar indien je een eigen server hebt, dan is het mogelijk. Wil je ook bereikbaar zijn op je eigen domein naam, dan moet je deze laten vast leggen bij een hostings bedrijf. Je laat dan je domein doorverwijzen naar je ip adres van je internet verbinding. Ook dit kun je nog oplossen, maar dan moet je wel heel erg ver gaan door een eigen DNS server op te zetten. Deze moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. zeer nuttige informatie, echter hangt de keuze van een webhost van meerdere zaken af, doelpubliek (continentaal gezien dan) de code waarop de website is opgebouwd en hoeveel server kracht de server vereist.

    BeantwoordenVerwijderen

Type hier alstublieft uw vraag of reactie in ...