Hoe kom ik hoger in Google?

Dit blog over webhosting voor website wordt momenteel niet bijgehouden.

Wil je weten hoe jouw website hoog op Google kan komen te staan? Ga dan naar Get Found Online en gebruik de gratis tips en informatieve artikelen om hoger in Google te komen met je website.

Als je geld wilt verdienen met je website,
ga dan naar Geld Verdienen Op Internet Forum, een forum over online geld verdienen

eigen website maken

woensdag 3 maart 2010

Webdomein en Webpagina: Wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen en webdomein en een webpagina? Een webdomein bestaat uit de letters 'www' (world wide web) + het adres van je website (=de naam van je webdomein) + , en het Top Level Domain (TLD) en dat is de extensie van je webdomein. Een TLD staat voor het land van het webdomein (.nl, .com. .eu, .be).

Als je een Nederlandse website wilt maken is het verstandig om een .nl webdomein te registreren. Google weet dan dat de website gericht is op het Nederlandse publiek, waardoor je beter vindbaar bent in de zoekmachine.

Een webdomein is dus het adres waar je website toegankelijk is. Kies het Top Level Domein van het land waar je woont. Dus, .nl voor Nederland, .be voor België en .com voor Commerciële websites.

Een webpagina is een pagina van je website. Je website is één geheel dat bestaat uit een aantal webpagina's. Een webpagina kan worden gezien als een document met allerlei HTML code die je op de server moet zetten om de webpagina te kunnen bereiken. De browser (bv: Internet explorer, Google chrome etc) zet de webpagina om in leesbare tekst. De browser leest de HTML codes en weet deze om te zetten in een webpagina met tekst, afbeeldingen, etc die door ons begrijpelijk kan worden gelezen.

Als je een website wilt maken moet je meerdere webpagina's maken. Elke pagina heeft een apart (sub)onderwerp. De webpagina's zijn de pagina's in je website. Je moet je website ook koppelen aan een webdomein. Met dit domein word je website toegankelijk.

Tegenwoordig bestaan er handige programma's waarmee je webpagina's kan bouwen. Ze heten sitebuilders. In deze programma's selecteer je simpelweg de uitstraling van je website, de pagina's die je wilt maken, vervolgens ga je de de pagina's vullen en naar mekaar toelinken met hyperlinks. Zo maak je dan een website op een makkelijke manier. Dit bespaart enorm veel tijd.

Als je meer wilt weten over de sitebuilder van Strato, ga dan naar mijn artikel over
de perfecte hosting voor je websites.






Start nu een website. Bestel een webdomein die bij je website past, maak webpagina's aan met de Strato Sitebuilder en type de teksten die je op de webpagina's wilt hebben. Klaar is je website.
Het maken van een website is makkelijker dan je denkt.

Heb je hier vragen over, aarzel dan niet om een reactie achter te laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Type hier alstublieft uw vraag of reactie in ...