Hoe kom ik hoger in Google?

Dit blog over webhosting voor website wordt momenteel niet bijgehouden.

Wil je weten hoe jouw website hoog op Google kan komen te staan? Ga dan naar Get Found Online en gebruik de gratis tips en informatieve artikelen om hoger in Google te komen met je website.

Als je geld wilt verdienen met je website,
ga dan naar Geld Verdienen Op Internet Forum, een forum over online geld verdienen

eigen website maken

woensdag 3 maart 2010

Hoe Google je nieuwe website kan vinden (bezoekers aantrekken)

Wanneer je een website hebt gemaakt en de website voor de hele wereld bereikbaar is via je domeinnaam,  moet je ervoor zorgen dat je bezoekers naar je website haalt. Zonder bezoekers 'bestaat je website niet'.
Hoe je bezoekers naar je website kan halen heeft te maken met Google. Ik wil je in dit artikel zo makkelijk mogelijk uitleggen hoe jij je website in Google kan laten komen, zodat je bezoekers naar je site kan halen.

Google maakt gebruik van spinnen. Dit zijn geen echte spinnen maar computerprogramma's. Met die spinnen doorzoekt Google het hele web. Tijdens de zoektocht gaat Google op zoek naar nieuwe informatie voor hun zoekmachine. Het is het doel van Google om informatie zo goed mogelijk en zo snel mogelijk vindbaar te maken op internet, zodat de gebruikers (wij) zo snel mogelijk aan de gewenste informatie kunnen geraken.


Nu zijn er natuurlijk veel mensen die een nieuwe website hebben gemaakt, maar nog niet zijn bezocht door de spinnen van Google. Als zo'n spin je vind, dan ben je pas vindbaar in Google's zoekmachine.

Hoe zorg je ervoor dat die spinnen je site ontdekken en opnemen in de zoekresultaten van Google?

Het antwoord is simpel. Maak een link van een bestaande website naar jouw website aan. De spinnen volgen namelijk de links op alle websites. Als zij via een link op een website komen die ze nog nooit eerder zijn tegengekomen, zullen ze de website doorzoeken en vindbaar maken in Google.

Op dat moment kan een gebruiker van de zoekmachine ook pas je website vinden via Google. Dan is je site eigenlijk pas 'geboren'. Omdat Google verreweg de meeste bezoekers gaat leveren moet je er alles aan doen om goed zichtbaar te zijn in deze zoekmachine.

Hoe meer links er naar je website verwijzen, hoe populairder je website wordt. De websites die naar jouw website linken moeten wel al geIndexeerd zijn en redelijk populair zijn voordat je eigen site populair wordt.

Om bezoekers naar je website te halen is het dus eerst van belang om een link te krijgen vanaf een andere website. Gewoon de link van je website, je webadres dus. De spinnen volgen de link en komen jouw website tegen. Je nieuwe website word in Google opgenomen en de Google gebruiker kan je website vinden.
Hoe maak je een link verwijzing naar je website?

In dit artikel over (klik op de link) hoe je een backlink kan maken staat veel jargon, maar ik adviseer je toch om het artikel door te lezen en hieronder een reactie achter te laten als je iets niet begrijpt. Ik wil je graag helpen!

Om een constante stroom van bezoekers te krijgen is het van groot belang om regelmatig links vanaf andere websites te verzamelen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je gevonden wordt door de Google spin. Probeer een link te plaatsen op een andere website. De spinnen zullen de link volgen en jouw website ook opnemen in de zoekmachine. Het is even uitvogelen hoe het werkt, maar het zal snel duidelijk worden.

Ik wil alles weten over hoog in Google komen Als je alles wilt weten over hoog in Google komen en je hebt een eigen website of zelfs een eigen bedrijf, overweeg dan eens om de volgende cursus te volgen (100% online): Zoekmachine Optimalisatie MasterClass Hulp of tips nodig? Wat is jouw mening hierover?
Laat een reactie achter!

4 opmerkingen:

  1. Duidelijke uitleg voor beginners. Zo moeten ze aan de slag en dan vooral ermee doorgaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey,

    mooie uitleg.
    ik heb zelf meegemaakt dat ik niet in google kwam doordat ik op een gratis host zat.

    Nu zit ik bij [URL="http://www.hostmonster.com/track/reduction/helpmij"]hostmonster[/URL].
    en daar lukt het wel prima :
    Ik ben er zelf heel tevreden over, deze is heel betrouwbaar, goede support en ongelooflijke prijs. Bij hostmonster heb je voor minder dan 5 euro / maand (het is 5.99 $/maand (als je de korting hebt)) onbeperkte traffiek, onbeperkte diskpace, php,ruby,cgi,... tot 100 mysql databases, en zelfs shell access (tot 128 mb ram gebruik voor je proces!) --> dit krijg je bij de meeste providers slechts bij de allerduurste abonnementen.
    Kijk [URL="http://www.hostmonster.com/track/reduction/helpmij"]hier[/URL].krijg je ook nog een dollar / maand [URL="http://www.hostmonster.com/track/reduction/helpmij"]korting[/URL].

    welja ik wou gewoon meegeven dat het voor je google ranking dus ook uitmaakt waar je je hosting neemt !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kan een webmaster account aanmaken bij Google-Webmaster-Hulp-Programma's en zelf je indexering regelen. Site maps aanmaken prima tool.
    Grts BK

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo,
    Ik ben eem beginnend site maker en vroeg me af hoe je dan zo'n link op je site moet plaatsen.
    Gewoon kop. Plakken zal het niet zijn?
    Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen

Type hier alstublieft uw vraag of reactie in ...