Hoe kom ik hoger in Google?

Dit blog over webhosting voor website wordt momenteel niet bijgehouden.

Wil je weten hoe jouw website hoog op Google kan komen te staan? Ga dan naar Get Found Online en gebruik de gratis tips en informatieve artikelen om hoger in Google te komen met je website.

Als je geld wilt verdienen met je website,
ga dan naar Geld Verdienen Op Internet Forum, een forum over online geld verdienen

eigen website maken

dinsdag 3 november 2009

Website op de Server zetten met een FTP- programma


Om een website op het internet te publiceren heb je hoe dan ook je eigen domeinnaam en een webhosting pakket nodig. Zoals je misschien al weet leidt een domeinnaam je naar de website toe. Met hosting kun je ruimte reserveren op de webserver voor jouw website. Het is belangrijk om te weten dat je een FTP program moet gebruiken om je HTML-files naar de server over te brengen. Zonder FTP kan je website niet worden bezocht. Maar wat is FTP (file-transfer-protocol) nou eigenlijk precies en wat kan je ermee doen?

In feite is een FTP programma een hulpmiddel om op een eenvoudige manier website bestanden van je computer naar een webserver op te laden. Het FTP programma dat je gebruikt kan verbinding maken met de server van de hostingmaatschappij. Verbinding maken met de server is een kwestie van webadres, gebruikersnaam en wachtwoord intikken. Nadat de verbinding met de server tot stand is gekomen, kan je op een eenvoudige manier de bestanden op je computer naar de server transporteren.

Het is mogelijk om met een willekeurige browser verbinding te maken met FTP, maar het is veel makkelijk om dat met een speciaal FTP programma te doen. Er zijn vele gratis FTP programma's beschikbaar.
Zo is er FTP programma smart-ftp, cute-ftp, maar ik maak sinds kort gebruik van het gratis FTP programma "Filezilla", en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met dit gratis FTP-programma.

Filezilla werkt makkelijk, zit eenvoudig in mekaar, en doet wat het moet doen: bestanden van een computer naar een webserver overbrengen. Daarom raad ik je aan om dit programma te gaan downloaden en te gebruiken als je straks beschikt over je webhosting pakket en je je website in de lucht wil gooien.

Om website bestanden op je server te kunnen zetten, heb je de gegevens nodig van je FTP-account.
Meestal krijg je die van Hostgator Webhosting per e-mail toegestuurd, maar je kan natuurlijk ook altijd zelf een FTP-account aanmaken in het controlepaneel van Hostgator. Dat is beslist niet moeilijk om te doen, maar als het onverhoopt toch niet lukt om verbinding te maken met de webserver, chat dan live met de support medewerkers van Hostgator of vraag mij om hulp door hieronder een reactie achter te laten.

Als je een FTP account hebt aangemaakt en je beschikt over de gegevens om verbinding te maken met de webserver dan vul je die in, in het FTP programma Filezilla. In het vakje 'host' type je de domeinnaam van je site of het ip-adres in, daarnaast vul je de door jouw aangemaakte gebruikersnaam in en als laatste je aangemaakte wachtwoord. Klik nu op 'snelverbinden' en als het goed is maakt FileZilla nu verbinding met de webserver.




Als je de bestanden naar de server hebt geladen, surf dan naar je domein, en als het goed is ze je dan direct je website live op internet.

Een FTP-programma gebruiken is dus niet zo ingewikkeld. Met FTP laad je je website files naar de webserver van de hostingmaatschappij. Zorg dat je beschikt over FTP gegevens om te kunnen inloggen, maak anders zelf een FTP account aan in het controlepaneel van je webhost. Als je er niet uitkomt kun je altijd mij of Hostgator om hulp vragen. Je moet FTP wel gebruiken. Zonder FTP zal het niet lukken om je website op internet te lanceren.

Heeft u vragen of reacties over dit artikel of heeft u hulp nodig?
Het maakt niet uit, alles wat u wilt zeggen kunt u in het onderstaande witte vakje intypen.


2 opmerkingen:

  1. Hallo James,
    je hebt zeker voor de beginnende webmaster een interessant weblog over webhosting. Ik promoot zelf ook Hosgator en kan hetgeen je schrijft alleen maar bevestigen. Ik denk wel, dat het voor veel mensen de 'ver van mijn bed'- show is in letterlijke zin. Ze geven toch de voorkeur aan hosting in Nederland of Belgiƫ. Een hoster in de VS is zo ver weg...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Cor. Bedankt voor uw reactie.
    Ik hoop dat de mensen inzien dat het niet uit maakt waar op de wereld je je website host en dat - over het algemeen - een webhost in Amerika stukken goedkoper is dan een webhost in Nederland en Belgiƫ. Bovendien is het voor een beginnende webmaster zeer handig als je 24 uur per dag, 7 dagen per week live kunt chatten met een medewerker van Hostgator. Ik kan me voorstellen dat nieuwelingen op het gebied van webhosting vragen hebben en/of hulp nodig hebben bij het opzetten van hun webhosting en website en dan is het goed om te weten dat je altijd kunt rekening op deskundig support.

    BeantwoordenVerwijderen

Type hier alstublieft uw vraag of reactie in ...