Hoe kom ik hoger in Google?

Dit blog over webhosting voor website wordt momenteel niet bijgehouden.

Wil je weten hoe jouw website hoog op Google kan komen te staan? Ga dan naar Get Found Online en gebruik de gratis tips en informatieve artikelen om hoger in Google te komen met je website.

Als je geld wilt verdienen met je website,
ga dan naar Geld Verdienen Op Internet Forum, een forum over online geld verdienen

eigen website maken

vrijdag 4 juni 2010

Hoe verbeter je de vindbaarheid van je website of webwinkel in Google?

Uit mijn eigen onderzoekje blijkt dat veel startende webmasters en webwinkeliers nog niet precies begrijpen hoe ze hun website of webwinkel beter vindbaar kunnen maken in Google en een opvallende positie in Google kunnen krijgen om meer bezoekers en/of klanten aan te trekken. Hieronder geef ik 2 tips en leg ik ook uit wat je kan doen als je website of webwinkel nog helemaal niet te vinden is in Google.

Backlinks

Een backlink is zowat de belangrijkste factor voor het verkrijgen van een hogere positie in de zoekmachine en de vindbaarheid van je website of webshop te verbeteren.

Een backlink is niets anders dan een link ergens op het web die naar jouw website verwijst.

Om de vindbaarheid van je site te verbeteren is het van belang om backlinks te verzamelen/genereren vanaf relevante websites. Dat houdt in; links vanaf websites of webpagina's soortgelijk onderwerp als jouw website/webwinkel. Een site met het onderwerp tweedehands auto's heeft dus zoveel mogelijk verwijzende links nodig vanaf sites over tweedehands auto's en niet vanaf sites over tweedehands kleding. Verzamel veel van die backlinks vanaf relevante websites en de positie van je eigen website of webshop zal gegarandeerd stijgen. Google ziet een backlink namelijk als een stem, een punt op je website. Met een verwijzende link geeft men aan dat een website waardevolle informatie bevat.

Je hebt het vast weleens op forums gemerkt dat als een bezoeker een bepaalde vraag stelt, er met een link naar een bepaalde webpagina wordt verwezen omdat daar een antwoord op te vinden is of andere nuttige informatie. Dat zijn links vanaf externe websites, naar jouw website; backlinks dus.

Je kan de webmasters in jouw markt/branche vragen of ze een link willen opnemen naar jouw website/webwinkel. Lukt dat niet, schrijf dan een artikel op internet of start een eigen blog en plaats vanaf die plek een link naar je eigen site. Beter is het om dat vanaf een bestaande website te doen i.p.v. een nieuwe website.


Content

Content is de inhoud van je website. Alle teksten, afbeeldingen, video's, reacties, zinnen, woorden is allemaal content. Veel content is heel belangrijk. Goede content zorgt ervoor dat bezoekers naar jouw site/webwinkel gaan linken en het bijgevolg is een hogere notering in Google. Vaak kom ik webwinkels en websites tegen die op elke pagina slechts 2 regels tekst plaatsen en daarmee denken de makers van die websites nog hoog in de zoekmachine te komen ook! Nee, zo werkt het niet. Veel informatieve teksten is de basis van een goede websites. Zonder voldoende tekstinformatie/content kun je een hoge positie in Google wel vergeten. Probeer dus actief teksten te schrijven en content op te bouwen om de vindbaarheid van je website of webwinkel in Google te verbeteren.

In Google komen

Als je een nieuwe internetwinkel of website hebt gebouwd, wil je natuurlijk bezoekers aantrekken. Google is de grootste en populairste zoekmachine. Iedereen gebruikt Google. Daarom is het essentieël om je eigen plekje in zoekmachine Google te bemachtigen. Er is hier eigenlijk maar 1 effectieve methode voor. Plaats een link op een andere website. Google zal de link ontdekken, vervolgens de link volgen en die betreffende website of webwinkel in de Google zoekmachine plaatsen. Google volgt namelijk links op het internet, waardoor regelmatig nieuwe sites worden ontdekt. Artikel over Google spinnen. Vraag aan een beheerder van een startpagina of een website om een linkje te plaatsen naar jouw website of webwinkel en wacht rustig af. Zodra het linkje er staat, kom je na enkele dagen/weken vanzelf in Google terecht. Vaak kun je op forums een link in je handtekening plaatsen. Ook die links zal Google volgen in de meeste gevallen. Maak dus een account aan op een forum, klets gezellig mee met de mensen en plaats de link van je webwinkel of website in je handtekening en wacht rustig af.

Tot zover. Ik hoop dat je nu een algemeen beeld hebt kunnen vormen van hoe je de vindbaarheid van je de vindbaarheid van je website kan beïnvloeden en ik nodig je uit om hieronder een vraag te stellen of reactie/opmerking te plaatsen. Ook als je nog andere tips hebt voor webmasters nodig ik je uit om die aanvullende tip hieronder te plaatsen.

1 opmerking:

Type hier alstublieft uw vraag of reactie in ...