Hoe kom ik hoger in Google?

Dit blog over webhosting voor website wordt momenteel niet bijgehouden.

Wil je weten hoe jouw website hoog op Google kan komen te staan? Ga dan naar Get Found Online en gebruik de gratis tips en informatieve artikelen om hoger in Google te komen met je website.

Als je geld wilt verdienen met je website,
ga dan naar Geld Verdienen Op Internet Forum, een forum over online geld verdienen

eigen website maken

dinsdag 15 juni 2010

Hoe komt je website op Google?

Je hebt een website die je op Google wilt plaatsen?
Hoe komt je website terecht op Google?

Er zijn twee manieren om je website op Google te plaatsen, twee methodes.

Eerste methode:
Je kan via Google gaan adverteren. Het programma dat adverteren op Google mogelijk maakt heet "Google Adwords". Als je nog nooit van Google Adwords hebt gehoord, raad ik je aan om nu direct even naar de site Google Adwords te kijken. Het is een geweldig hulpmiddel om je website helemaal bovenaan Google te krijgen en een (zeer) opvallende positie te verkrijgen in korte tijd.

Met Adwords kun je in principe binnen enkele minuten op Google staan met je website. Zo kom je dus snel en gemakkelijk hoog bovenaan Google. Je betaalt voor het adverteren een klein bedrag per click. Download de handleiding adverteren met Google Adwords om alles te weten te komen over hoe je met Awords je website flink kan laten opvallen!

Bovendien ben je met je Adwords advertenties niet alleen zichtbaar op Google.nl of Google.be, maar ook op alle andere websites op internet die advertenties vertonen van Google, die gerelateerd zijn aan het thema van je eigen website. Wees voorbereid op een enorme toename van de bezoekersaantallen.

Tweede methode:
Een andere goede manier om een website vindbaar te maken op Google is een link plaatsen op een andere website. Kijk, Google werkt met programma's die "spiders" heten - in het Nederlands gewoon spinnen.

Dit zijn spinnen (slimme computerprogramma's) die continu het web rondsurfen, van link naar link. Ze huppelen dus van linkje naar linkje.

Tijdens het proces ontdekken deze spinnen regelmatig nieuwe links die ze nog nooit eerder zijn tegengekomen. Dit zijn veelal links van nieuwe websites.
De bedoeling is dus om ergens op het internet de link van jouw website te plaatsen, zodat de spiders die zullen tegenkomen.

Nieuwe links worden binnen enkele dagen door de spinnen verwerkt en kort daarna zal je website in de Google zoekmachine worden weergegeven.

Dit betekent niet dat je direct goed vindbaar bent in de Google zoekmachine.
Om je website beter vindbaar te maken, een hoge positie te verkrijgen en populair te maken zijn veel backlinks van essentieel belang. Je kan uiteraard ook gebruik maken van Google Adwords om je website snel bovenaan te plaatsen tegen een klein bedrag per klik. Wilt je echter gratis met je website op Google, regel dan backlinks vanaf andere websites. Bekijk de onderstaande video waarin ik uitleg wat een backlink is:

Video




Een goed scorende website kan niet zonder backlinks. Deze links die vanaf andere websites afkomstig zijn en verwijzen naar jouw website moeten vanaf relevante externe locaties afkomen. Dit betekent dat de verwijzende link (backlinks) vanaf een website moet komen die gerelateerd is aan het thema van uw website als u beter vindbaar wilt zijn in Google's zoekmachine.

Maar als de vraag is "hoe komt je website op Google" dan is het verkrijgen van één link de eerste belangrijke stap.

Google gebruikt spinnen.
Deze spinnen bewegen zich voort van link naar link.
Plaats je link ergens waar deze spinnen reeds langskomen (op een bestaande website).
Wacht af totdat de spinnen jou link volgen.
Nu dat ze uw URL hebben ontdekt, komt uw website binnen enkele dagen op Google te staan.

Tip: wil je uitleg over Google? Wil je weten hoe je hoger op Google kan komen te staan? Download dan deze handige instructiegids. Dit bespaart je veel uitzoekwerk en tijd.


Lees ook:

* Nieuwe website aanmelden bij Google
* Je site snel op Google?

Hieronder is ruimte voor vragen of reacties op dit artikel.

3 opmerkingen:

  1. Er zijn nog veel meer tips en trucs. 1 daarvan is bijvoorbeeld een sitemap laten genereren.

    Eventueel kan ik je daar wel verder mee helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tips. als webhosting bedrijf is het vrijwel onmogelijk om nog een beetje goed te scoren in Google. Optimaliseren en link builden helpen wel wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Quicklyhosted

    Niets is onmogelijk. Start een blog en schrijf regelmatig webhosting artikelen. Start een forum en maak je site levendig. Doe alles wat de concurrenten doen alleen dan een beetje meer. Richt je niet op de top-keywords, maar beter op long-tail en bouw vanaf dat punt verder uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Type hier alstublieft uw vraag of reactie in ...